Smakminne från @anax_skafferi

Under temat ”Dela med dig av ett smakminne” fick vi det här underbart goda receptet på ”Ugnsbakad Oriental White med tomat, chili, lök och oliver” från vitostälskaren Anna, som ligger bakom det fina instagramkontot @anax_skafferi

”I helgen har jag plockat de sista tomaterna i växthuset och klippt ner alla plantor. Säsongen är nu slut, sommaren är över och det är alltid lite vemodigt. Jag tröstar mig med en favoriträtt som vi har ätit flera gånger den här sommaren – ugnsbakad burkost med tomater, chili, lök och oliver”

Ingredienser

1 vitostpuck (ca 200gr, Oriental White – Extra Creamy) 
Kvisttomater
Olivolja
1 rödlök
Oliver
Chiliflakes
Honung
Färska örter

Gör så här:

Lägg vitosten på ett folieark. Fördela tomaterna runt om kring. Tillsätt gärna lök och/eller oliver, färska örter, chiliflakes, salt och peppar. Det är även gott att ringla lite honung över tomaterna och osten. Gör ett paket av folien och sätt in det i ugnen på 200° C i 20-30 minuter.

Smaklig spis!