Yoghurtpavlova med passionsfrukt

  • Tid: 20 min
  • Portioner: 6-8
  • Nivå: Lätt
En enkel och underbart somrig pavlova toppad yoghurtgrädde, passionsfrukt och lemon curd. Uppfriskande dessert perfekt att servera under midsommarhelgen.
Ingredienser

1 pkt färdig marängbotten (godast är såklart att göra en själv)
2 dl valfri Larsa grekisk yoghurt
2 dl vispgrädde
2 st passionsfrukter
2-3 msk lemon curd
Pistagenötter
Citronmeliss

Gör såhär
  1. Lägg upp marängbotten på ett serveringsfat.
  2. Vispa grädden fluffig, vänd ner Larsa yoghurten och bre varsamt över marängbotten.
  3. Dela passionsfrukten på mitten, gröp ur innehållet och strössla sedan över tårtan tillsammans med hackade pistagenötter.
  4. Ringla slutligen över lemon curd och dekorera med citronmeliss.

Servering

  1. Servera omgående! Man kan så klart byta ut passionsfrukt mot färska jordgubbar eller andra bär efter tycke och smak.

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak