Yoghurtpavlova med passionsfrukt
- Tid: 20 min
- Portioner: 6-8
- Nivå: Lätt
En enkel och underbart somrig pavlova toppad yoghurtgrädde, passionsfrukt och lemon curd. Uppfriskande dessert perfekt att servera under midsommarhelgen.
Ingredienser
1 pkt färdig marängbotten (godast är såklart att göra en själv)
2 dl valfri Larsa grekisk yoghurt
2 dl vispgrädde
2 st passionsfrukter
2-3 msk lemon curd
Pistagenötter
Citronmeliss
Gör såhär
- Lägg upp marängbotten på ett serveringsfat.
- Vispa grädden fluffig, vänd ner Larsa yoghurten och bre varsamt över marängbotten.
- Dela passionsfrukten på mitten, gröp ur innehållet och strössla sedan över tårtan tillsammans med hackade pistagenötter.
- Ringla slutligen över lemon curd och dekorera med citronmeliss.
Servering
- Servera omgående! Man kan så klart byta ut passionsfrukt mot färska jordgubbar eller andra bär efter tycke och smak.
Följ oss på Instagram!