Yoghurtkaka med blåbär
- Tid: 60 min
- Portioner: 6
- Nivå: Mellan
En enkel yoghurtkaka med vanilj och färska bär som smälter i munnen och är perfekt för alla tillfällen
Ingredienser
3,5 dl Larsa grekisk yoghurt, vanilj
4 st ägg
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Bär efter smak
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Separera äggvitorna från äggulorna
3. Vispa ihop äggulorna med socker, ha sedan i yoghurt och vispa samman
4. Lägg i potatismjöl, vaniljsocker, bakpulver och vispa ihop
5. Vispa äggvitorna fluffigt i en separat skål, vänd sedan i kaksmeten
6. Häll över smeten i en ugnsfast 20 cm ugnfastform, tillaga i ugn i ca 45 minuter
Servering
Strö över florsocker och toppa med färska bär precis innan servering
Följ oss på Instagram!