Yoghurtkaka med blåbär

  • Tid: 60 min
  • Portioner: 6
  • Nivå: Mellan
Yoghurtkaka med blåbär
En enkel yoghurtkaka med vanilj och färska bär som smälter i munnen och är perfekt för alla tillfällen
Ingredienser

3,5 dl Larsa grekisk yoghurt, vanilj
4 st ägg
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Bär efter smak

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175°C
2. Separera äggvitorna från äggulorna
3. Vispa ihop äggulorna med socker, ha sedan i yoghurt och vispa samman
4. Lägg i potatismjöl, vaniljsocker, bakpulver och vispa ihop
5. Vispa äggvitorna fluffigt i en separat skål, vänd sedan i kaksmeten
6. Häll över smeten i en ugnsfast 20 cm ugnfastform, tillaga i ugn i ca 45 minuter

Servering
Strö över florsocker och toppa med färska bär precis innan servering

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak