Yoghurt med saffransgranola

  • Tid: 35 min
  • Portioner: 6-8
  • Nivå: Mellan
Enkelt men naggande gott recept! Passar både till brunch, som snabbt mellanmål eller en lyxigare helgfrukost.
Ingredienser

4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
1 dl äppeljuice
2 msk rapsolja
2 msk honung
1 tsk salt
½ paket saffran
Larsa yoghurt

Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda havregryn, pumpafrön, kokos och hasselnötter i en annan skål.
  3. I en annan skål, blanda samman olja, äppeljuice, honung och saffran.
  4. Häll över de torra ingredienserna och vänd omkring noga så att allt blir fuktigt.
  5. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg.
  7. Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan på glänt, om den inte är helt torr efter gräddning.
  8. Häll upp och förvara granolan torrt i en tätsluten burk.
  9. Servera med Larsa yoghurt och toppa med granatäppelkärnor.

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak