Toast med krämig fetaoströra och ärtor
- Tid: 10 min
- Portioner: 4-6
- Nivå: Lätt
Njut av ett ärtigt snack som passar såväl vardag som helg! Ärtor, yoghurt och feta. Friskt, salt, syrligt och helt enkelt en jättegod kombination till just rostat eller en smörstekt brödbit.
Ingredienser
1 pkt Larsa fetaost
2 dl Larsa grekisk yoghurt
1 riven vitlöksklyfta
I pkt små fina ärtor
Olivolja/ Smör
Rostade Levain
Apelsin eller citronzest
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör såhär
1. Koka ärtor enligt anvisningar, låt svalna.
2. Rosta eller stek brödskivorna i rikligt med olivolja och en klick smör.
3. Vispa upp yoghurt med gaffel, vänd ner lite riven vitlök och smula därefter Fetan. Krydda till med peppar, var lite försiktig med saltet. Ställ åt sidan.
4. Klicka eller spritsa ut fetaoströran på brödskivorna. Toppa med ärtorna och lite rivet apelsinzest eller citronzest.
Servering
Servera som snack, alternativt som ett utsökt tilltugg till soppan eller gryta.
Följ oss på Instagram!