Morot och ingefärssoppa med yoghurt
- Tid: 45 min
- Portioner: 2
- Nivå: Mellan
God och hälsosam morotssoppa med smak av ingefära. Lika god till förrätt som till varmrätt. Servera gärna med ett gott bröd!
Ingredienser
2 dl valfri naturell Larsa yoghurt
1 kg morötter
1 st gul lök
1 bit ingefära (ca 2-3 cm)
2 msk olivolja
1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
Salt och peppar
Gör såhär
- Koka äggen och låt dem svalna.
- Fräs spenat, finhackad lök och gräslök i en kastrull.
- Pudra på vetemjöl och häll i buljong och grädde.
- Mixa allt med stavmixer och låt soppan sjuda några minuter under omrörning.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär äggen i halvor.
- Servera spenatsoppan med ägghalvor och klicka i yoghurt precis innan servering.
(Testa gärna att blanda i lite torkad mynta med yoghurten innan du klickar ner den i soppan för lite extra smak.)