Morot och ingefärssoppa med yoghurt

  • Tid: 45 min
  • Portioner: 2
  • Nivå: Mellan
God och hälsosam morotssoppa med smak av ingefära. Lika god till förrätt som till varmrätt. Servera gärna med ett gott bröd!
Ingredienser

2 dl valfri naturell Larsa yoghurt
1 kg morötter
1 st gul lök
1 bit ingefära (ca 2-3 cm)
2 msk olivolja
1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
Salt och peppar

Gör såhär
  1. Koka äggen och låt dem svalna.
  2. Fräs spenat, finhackad lök och gräslök i en kastrull.
  3. Pudra på vetemjöl och häll i buljong och grädde.
  4. Mixa allt med stavmixer och låt soppan sjuda några minuter under omrörning.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala och skär äggen i halvor.
  7. Servera spenatsoppan med ägghalvor och klicka i yoghurt precis innan servering.
    (Testa gärna att blanda i lite torkad mynta med yoghurten innan du klickar ner den i soppan för lite extra smak.)

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak