Melon och tomatsallad med labnehbollar
- Tid: 15
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan
Vi älskar sallader av olika slag, gärna efter säsong. Här är ett tips på en favorit där vi blandar labnehbollar med sin härliga krämiga och lätt syrliga smak med två sorters melon, söta små tomater och färsk basilika. Addera gärna lime- och honungs vinägrett över salladen.
Ingredienser
Larsa labnehbollar, naturell
Honungsmelon
Vattenmelon
Körsbärstomater
Basilikablad / Myntablad
Dressing:
2 msk pressad lime
1 msk flytande honung
1/2 dl neutral olja
2 krm kajennpeppar.
salt och nymald svartpeppar
Gör såhär
1. Blanda samma mängd labneh, vatten, honungsmelon samt tomater på ett serveringsfat
2. Vispa ihop honung och lime, tillsätt oljan droppvis under vispning
3. Smaka av med salt och cayennpeppar, ringla över salladen
Servering
Toppa med färsk basilika och servera som tillbehör, förrätt eller smårätt under vår och sommar
Följ oss på Instagram!