Fetaost i marinad
- Tid: 15 min
- Portioner: 2
- Nivå: Lätt
Marinera din egen fetaost! Smakar fantastiskt som tillbehör till det mesta och funkar även perfekt som en trevlig gå-bort-present.
Ingredienser
2 pkt Larsa Feta eller getost
1-2 dl olivolja (beroende på storlek på glasburk)
4-5 vitlöksklyftor
Kvistar av rosmarin, timjan eller oregano
Skalet av en citron
Chili
Gör såhär
- Skala vitlöksklyftorna och skär dem på längden.
- Plocka av bladen från valfri krydda och blanda tillsammans med vitlöken, olivolja och peppar.
- Dela fetaosten i mindre bitar och varva bitar av ost med kryddor i en glasburk.
- Fyll på med olivolja tills dess att allt är täckt och låt stå och ta smak över natten i kylen.
- Servera med chark, oliver, tomater och en nybakad baguette eller pitabröd.