En rabarber och yoghurtdröm
- Tid: 30 min
- Portioner: 6
- Nivå: Mellan
Vi vågar påstår att detta är något av det godaste vi har ätit! Är det inte rabarbersäsong så går det bra att använda fryst rabarber istället. Prova och tacka oss sedan.
Ingredienser
1-2 st stjälkar rabarber
500 g Larsa Grekisk yoghurt, naturell
3 – 4 dl vatten
1-2 dl socker
Mynta
Gör såhär
1. Ansa och skär rabarbern i 3 cm stora bitar
2. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker, koka på svag värme tills rabarbern nästan helt mjuknat.
3. Låt svalna
4. Fördela yoghurten på assietter, lägg sedan på rabarber och skeda över lite av rabarbersirapen
Servering
Garnera med mynta innan servering och ät som det är eller smula över kex, t.ex shortbread eller finska pinnar
Följ oss på Instagram!