En rabarber och yoghurtdröm

  • Tid: 30 min
  • Portioner: 6
  • Nivå: Mellan
En rabarber och yoghurtdröm
Vi vågar påstår att detta är något av det godaste vi har ätit! Är det inte rabarbersäsong så går det bra att använda fryst rabarber istället. Prova och tacka oss sedan.
Ingredienser

1-2 st stjälkar rabarber
500 g Larsa Grekisk yoghurt, naturell
3 – 4 dl vatten
1-2 dl socker
Mynta

Gör såhär

1. Ansa och skär rabarbern i 3 cm stora bitar
2. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker, koka på svag värme tills rabarbern nästan helt mjuknat.
3. Låt svalna
4. Fördela yoghurten på assietter, lägg sedan på rabarber och skeda över lite av rabarbersirapen

Servering
Garnera med mynta innan servering och ät som det är eller smula över kex, t.ex shortbread eller finska pinnar

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak