Blomkålssoppa med halloumi och krutonger
- Tid: 30 min
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan
En len, krämig och god blomkålssoppa som är perfekt när man behöver något värmande. Toppa med med vår goda halloumi och krispiga krutonger.
Ingredienser
800 g blomkål
200 g Larsa halloumi eller grillost
2 dl Larsa yoghurt, naturell
1 st gul lök
2 st grönsaksbuljongtärningar
0,5 st citron, saften
Dagsgamalt bröd
Persilja
Olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör såhär
1. Skär blomkålen i buketter och hacka löken
2. Stek lök och blomkål i olivolja på medelvärme i ca 10 min
3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka tills blomkålen blivit mjuk
4. Mixa till en slät soppa, rör sedan i yoghurt och smaka av med citronsaft, salt och peppar
5. Skär upp halloumin och brödet i tärningar och stek i olivolja tills de får lite färg
Servering
Skeda upp soppan i djupa tallrikar och toppa med halloumi, krutonger och finhackad persilja
Följ oss på Instagram!