Vi får ofta en hel del frågor om man kan koka vår yoghurt och svaret är dessvärre nej. Däremot så funkar det utmärkt att baka med den (även vår grekisk 0%). Så här kommer ett riktigt bra recept på ett yoghurtbröd där vi testat olika yoghurtsorter och ändrat lite hit och dit vad gäller mjöl, nötter etc. Hoppas att du gillar!

Yoghurtbröd

Portioner: 6
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 60 min
Totaltid: 75 min

Ingredienser

  • 6 dl Larsa yoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl brödsirap
  • 2 dl nötter (cashew, pistage, hasselnöt men allra helst peccannötter) 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Blanda alla torra ingredienser
  3. Blanda ner sirap och yoghurt
  4. Smörj och mjöla en from och lägg i degen
  5. Grädda mitt i varm ugn omkring 1 timme
  6. Täck med folie om brödet blir för mörkt

Servering

Låt brödet svalna någor, skär sedan upp i skivor och servera

Fotograf @miriampreis

Följ oss på Instagram