Att kombinera fetaost med vattenmelon har blivit en sommarklassiker vid det här laget! Använd själva vattenmelonen som skål eller packa ner i picknickkorgen och servera i libabröd. En enkel och snabb sommarlunch som är omöjlig att inte älska! Mums!

Vattenmelonskål

Förberedelse: 15 min
Totaltid: 15 min

Ingredienser

  • 1 mellanstor vattenmelon
  • 1 pkt Larsa ekologisk fetaost 
  • 2 myntakvistar
  • 1 dl kalamata oliver
  • Pressad lime
  • Chiliflakes och grovmalen svartpeppar om man tycker

Tillagning

  1. Bryt ner ett paket av vår krämiga fetaost
  2. Dela melon i stora bitar och toppa med goda oliver, olivolja, lite limesaft och färsk mynta. Alternativt dela vattenmelonen i mitten
  3. Gröp försiktigt ur den del du ska använda som “skål. Skär ”melonköttet” i lagom stora bitar
  4.  Lägg “melonskålen” i kylen och fyll precis innan servering

Servering

Om man gillar hetta är det gott att ha på lite chiliflakes också

Receptet och bild är framtaget av @tuvessonskan