Att kombinera fetaost med vattenmelon har blivit en sommarklassiker vid det här laget! Använd själva vattenmelonen som skål eller packa ner i picknickkorgen och servera i libabröd. En enkel och snabb sommarlunch som är omöjlig att inte älska! Mums!
Vattenmelonskål
Förberedelse: 15 min
Totaltid: 15 min
Ingredienser
- 1 mellanstor vattenmelon
- 1 pkt Larsa ekologisk fetaost
- 2 myntakvistar
- 1 dl kalamata oliver
- Pressad lime
- Chiliflakes och grovmalen svartpeppar om man tycker
Tillagning
- Bryt ner ett paket av vår krämiga fetaost
- Dela melon i stora bitar och toppa med goda oliver, olivolja, lite limesaft och färsk mynta. Alternativt dela vattenmelonen i mitten
- Gröp försiktigt ur den del du ska använda som “skål. Skär ”melonköttet” i lagom stora bitar
- Lägg “melonskålen” i kylen och fyll precis innan servering
Servering
Om man gillar hetta är det gott att ha på lite chiliflakes också
Receptet och bild är framtaget av @tuvessonskan