Passa på att laga någon riktigt gott under pumpasäsongen. Vilken matpumpa du använder dig av spelar mindre roll. De flesta blir goda ugnsrostade. Här har vi använt oss av hokkiadopumpa och låtit den bakas mjuk i ugn. Detta kombinerar vi med en av våra goda vitostar – båda fetaosten och salladsosten passar bra ihop med den rostade pumpan, om du vill kan du låta osten bakas med lite snabbt i ugnen för att få en mjukare konsistens och lite mildare smak. Servera med en dukkah, det vill säga en orientalisk nötblandning på rostade och mortlade pumpakärnor som smaksätts med sesam och korianderfrön. Toppa med lite citrondressad grönkål – sen har du en fantastisk god rätt!

Ingredienser

1 pkt Larsa fetaost, 150 g
1 st hokkiadopumpa, stor, skuren i fjärdedelar på längden och urkärnad 
4 msk olivolja
Dukkah
Salt och peppar efter tycke och smak