Friskt, fräscht och enkelt litet tilltugg med tonfiskröra som passar till buffé – vardag som till fest!
Se till att gurkbitarna inte är för höga, 3-5 cm tycker vi är en lagom storlek.

Tonfiskröra i ”gurkstubbar”

Portioner: 5
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 0 min
Totaltid: 15 min

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 schalottenlök
  • 4 msk Larsa grekisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • Dijonsenap efter smak
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dill till garnering och smaksättning

Tillagning

  1. Häll ut vattnet från tonfiskburken och låt rinna av, finhacka lök och finfördela tonfisken i en djup tallrik tillsammans med löken
  2. Blanda i majonnäs, Larsa yoghurt och dijonsenap efter tycke och smak
  3. Tillsätt salt, svartpeppar och citronsaft. Smaka av och krydda ev. lite mer
  4. Skär av ändarna och dela gurkan i 3-4 cm bitar och gröp ur med tesked
  5. Låt dem torka upp- och nedvända på hushållspapper
  6. Ta ut plåten ur ugnen och ta varsamt bort skalet från lök och vitlök
  7. Vänd ner tomat och lökblandningen i kastrullen, tillsätt grädde blanda jämnt med en stavmixer

Servering

Fyll ”gurkstubbarna” med tonfiskröran och toppa med dill, servera genast!

Följ oss på Instagram