Friskt, fräscht och enkelt litet tilltugg med tonfiskröra som passar till buffé – vardag som till fest!
Se till att gurkbitarna inte är för höga, 3-5 cm tycker vi är en lagom storlek.
Tonfiskröra i ”gurkstubbar”
Portioner: 5
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 0 min
Totaltid: 15 min
Ingredienser
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1 schalottenlök
- 4 msk Larsa grekisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- Dijonsenap efter smak
- 1 tsk citronsaft
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- Dill till garnering och smaksättning
Tillagning
- Häll ut vattnet från tonfiskburken och låt rinna av, finhacka lök och finfördela tonfisken i en djup tallrik tillsammans med löken
- Blanda i majonnäs, Larsa yoghurt och dijonsenap efter tycke och smak
- Tillsätt salt, svartpeppar och citronsaft. Smaka av och krydda ev. lite mer
- Skär av ändarna och dela gurkan i 3-4 cm bitar och gröp ur med tesked
- Låt dem torka upp- och nedvända på hushållspapper
- Ta ut plåten ur ugnen och ta varsamt bort skalet från lök och vitlök
- Vänd ner tomat och lökblandningen i kastrullen, tillsätt grädde blanda jämnt med en stavmixer
Servering
Fyll ”gurkstubbarna” med tonfiskröran och toppa med dill, servera genast!
Följ oss på Instagram!