Vi gav matbloggaren @tuvessonskan i uppdrag att skapa ett enkelt recept utifrån ett smakminne. Det resulterade i denna somriga halloumirulle som fylls med vår krämiga halloumi, en rödbetshummus på bland annat fetaost, valnötter och citron och som slutligen toppas med bladspenat och dill. Så god och enkel!

Halloumirulle

Portioner: 2-3
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 20 min

Ingredienser

  • 200 g Larsa Halloumi 
  • Libabröd eller tortillabröd 
  • 2-3 små kokta rödbetor
  • 2 dl kokta kikärtor, sköljda och avrunna
  • 150 g Larsa Feta
  • 40 g valnötter + extra att toppa med
  • 1 klyfta vitlök, pressad 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 1/2 ekologisk citron, saft
  • Svartpeppar
  • Bladspenat
  • Gurka 
  • Dill

Tillagning

  1. Dela rödbetorna i mindre bitar
  2. Mixa med kikärtor, vitlök, valnötter, 100 g fetaost, spiskummin, citronsaft och svartpeppar
  3. Stek halloumi i lite olivolja tills den är knaprig
  4.  Lägg ett tjockt lager rödbetshummus i botten av brödet, lägg på några bitar halloumi, gurka i stavar, dill och spenat
  5. Toppa med lite extra fetaost och finhackade valnötter

Servering

Rulla ihop och ÄT!

 

Följ oss på Instagram