Fetaosten har hur många smakkompisar som helst. Vi skulle våga påstå att det är få saker som den inte passar med. En av våra favoriter är att kombinera med gröna ärtor, just för att det går att käka året om. Vi kan inte få nog av denna superenkla fetaostsallad som vi kombinerar med majs, jalapeños, limesaft och koriander. Godast är den att laga på nygrillad majs men givetvis kan du använda dig av fryst majs också.

Majs- och fetaostsallad

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 20 min

Ingredienser

  • 3 majskolvar, förkokta
  • 1 pkt Larsa ekologisk fetaost
  • I kruka koriander
  • 2 myntakvistar
  • 1 lime
  • Jalapeños, inlagda
  • Smör till stekning 

Tillagning

  1. Skär loss majskornen från kolvarna
  2. Stek upp i lite smör tillsammans med finhackade jalapeños
  3. Lägg över på ett fat och toppa med smulad fetaost, limesaft och en stort knippe finhackad koriander

Servering

Servera fetaost salladen med lite extra limeklyftor och kanske olivolja. Det var allt!

Recept och bild av @tuvessonskan