Den här efterrätten är både god, nyttig och dessutom otroligt enkel att göra. Det är en sådan där dessert (eller frukost/ mellanmål för delen) som man lätt kan bjuda på både till fest och vardag och som smakmässigt får dina gäster att glädjande utropa båda åhh och ahh redan efter första tuggan. Den här lilla delikatessen brukade Matkaravan ibland servera på deras fantastiska matvandringar runt Möllan.
Malmö Efterrätt- Larsa yoghurt med dadelsirap och pistage
Portioner: 2
Förberedelse: 5 min
Totaltid: 5 min
Ingredienser
- 3-4 dl valfri Larsa yoghurt
- 4 msk dadelsirap
- 1-2 dl skalade och grovhackade pistagenötter
Tillagning
- Rör yoghurten så att den blir krämig och slät
- Fördela därefter drygt 1 dl yoghurt i ett mindre glas eller kopp
Servering
Ringla dadelsirap över och toppa med de grov hackade pistage nötterna. Servera omgående!
@molliandersson tipsade på Instagram om en variant men med grovhackade rökta mandlar istället för pistage. Det tycker vi låter helt fantastiskt gott!
Fotograf @miriampreis
Följ oss på Instagram!