Den här efterrätten är både god, nyttig och dessutom otroligt enkel att göra. Det är en sådan där dessert (eller frukost/ mellanmål för delen) som man lätt kan bjuda på både till fest och vardag och som smakmässigt får dina gäster att glädjande utropa båda åhh och ahh redan efter första tuggan. Den här lilla delikatessen brukade Matkaravan ibland servera på deras fantastiska matvandringar runt Möllan.

Malmö Efterrätt- Larsa yoghurt med dadelsirap och pistage

Portioner: 2
Förberedelse: 5 min
Totaltid: 5 min

Ingredienser

  • 3-4 dl valfri Larsa yoghurt
  • 4 msk dadelsirap
  • 1-2 dl skalade och grovhackade pistagenötter

Tillagning

  1. Rör yoghurten så att den blir krämig och slät
  2. Fördela därefter drygt 1 dl yoghurt i ett mindre glas eller kopp

Servering

 Ringla dadelsirap över och toppa med de grov hackade pistage nötterna. Servera omgående!

@molliandersson tipsade på Instagram om en variant men med grovhackade rökta mandlar istället för pistage. Det tycker vi låter helt fantastiskt gott! 

Fotograf @miriampreis

Följ oss på Instagram