Njut av en god vegetarisk bowl med olika sorters labneh! Ät den som den är eller servera som tillbehör till fisk eller kött.
Labnhe-bowl med matvete, avokado och kryddiga kikärtor
Portioner: 2
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 5 min
Totaltid: 15 min
Ingredienser
- 2-4 st Labneh, blanda gärna olika sorter
- 2 dl matvete, tillagad
- 1 avokado
- 2 dl kikärtor, förkokta
- Polkabeta
- 1 näve ruccolasallad
- 1 st lime
- Olivolja
- Citron
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Börja med att fräsa upp kikärtorna hastigt i lite olja tillsamman en nypa spiskummin och harissa. Ställ åt sidan för att svalna
- Vänd ner den färdigtillrädda matveten i en stor skål
- Toppa därefter bowlen med ruccolasallad, avsvalnade kikärtorna och skivad avokado
- Dekorera din bowl med tunt skivad polkabeta ger både ett vackert och smakrikt inslag!
- Fräs tomatpurén med olivolja och kryddor i en kastrull på medium värme. Tillsätt vatten och låt koka upp, lägg även i buljongtärningarna
- Ta ut plåten ur ugnen och ta varsamt bort skalet från lök och vitlök
- Vänd ner tomat och lökblandningen i kastrullen, tillsätt grädde blanda jämnt med en stavmixer
Servering
Toppa till sist salladen med några labnhebollar och servera. I det här receptet har vi valt labneh naturell samt smaksatt med chili.