En rätt som passar vardag som fest: Goda ugnsrostade tomater och nybakad baguette, till detta svänger du ihop en god röra med yoghurt och vitost, smaksätt med salt och peppar och ringla gärna över lite olivolja för att runda av smakerna. Klart!
Klassisk vitostdipp med ugnsrostade tomater
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 20 min
Ingredienser
- Kvisttomater
- 1/2 puck Oriental White traditional
- 2 dl Larsa yoghurt
- Olivolja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 °C
- Lägg 6 st kvisttomater i en ugnssäker form
- Ringla över liten olivolja och en nypa flingsalt
- Rosta i ugn tills tomterna mjuknat (ca 15 min)
- Under tiden tomaterna är i ugnen bryt ner vitosten och mixa till önskad konsistens (vi gillar när det är lite chunky!)
- Tillsätt 1 msk olivolja
Servering
Häll upp i en skål. Avsluta med grovmalen svartpeppar.
Recept @tuvessonskan Fotograf @fotografmiriampreis