Vi kombinerar jordgubbar till båda salta och söta rätter. Otroligt gott att kombinera med fetaost i en sallad eller på en pizza med hasselnötskräm. Favorit desserten är att äta jordgubbar tillsammans med naturell grekisk filtrerad yoghurt, mynta, lite vallmofrön, pistageströssel och lite citronolja. En fantastisk frisk och snabblagad dessert som vi verkligen rekommenderar!

Jordgubbsdessert med grekisk yoghurt

Förberedelse: 15 min
Totaltid: 15 min

Ingredienser

  • Jordgubbar
  • Larsa yoghurt 
  • Mynta
  • Pistagenötter
  • Vallmofrön
  • Citronolja

Tillagning

  1. Klicka ut grekisk tjock yoghurt på ett fat
  2. Ringla lite citronolja över
  3. Toppa med grovt skurna jordgubbar, mynta och finhackad pistage

Servering

Strö över en nypa vallmofrö som dekoration. Njut!

Receptet och bild av @tuvessonskan