Frisk, fräsch grekisk sallad som passar som förrätt eller som tillbehör till grillat.

Grekisk sallad med ärter, mynta och feta

Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 0 min
Totaltid: 15 min

Ingredienser

  • 200g frysta ärtor
  • Machesallad, 70 g
  • 1 pkt Larsa ekologisk fetaost
  • Rödlök, gärna picklad
  • Färsk mynta
  • 1 st chili

Dressing

  • 0,5 dl Larsa olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk honung
  • Saften från en citron

Tillagning

  1. Koka de frysta gröna ärtorna
  2. De behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten
  3. Följ anvisningarna på paketet
  4. Ställ åt sidan och låt svalna
  5. Blanda ihop dressingen så den får ta smak
  6. Vänd ihop ärtor, machesallad, rödlök, chili och häll över dressingen
  7. Bryt fetaosten med händerna och toppa den över den

Servering

Servera grekisk sallad som sidorätt, som förrätt eller som den är!

 

Följ oss på Instagram