En av våra samarbetspartners, Julia, personen bakom instagramkontot @tuvessonskan delar i kokboken ”käka grönt” med sig av ett gott recept med vitkål och getyoghurt!  En av Julias bästa tips är att baka vitkålen i stora klyftor som får brännas lite lätt – för att sedan servera den med brynt nötsmör, grönkålsallad och len yoghurt. Den perfekta bjudrätten och vi håller med!

Ingredienser

Rostad vitkål
ca 800 g vitkål 
2 msk rapsolja 
salt

Brynt hasselnötssmör
125–150 g smör
1 dl rostade hasselnötter, grovhackade

Grönkålssallad
150 g grönkål, riven i mindre bitar
ca 2 msk olivolja 
1/2 citron, saft 
salt

Servering
1 citron, i klyftor
1 knippe färsk dill, plockad 
2 dl kokta belugalinser 
1 bägare Larsa getmjölksyoghurt (150g)