Frågor & svar
Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi brukar få. Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig via formuläret under konsumentkontakt!
Allmänt
Ayran: 73mg/100g
Lassi: 45mg/100g
Yoghurt: 110mg/100g
Äkta grekisk yoghurt: 120mg/100g
Ayran: 73mg/100g
Lassi: 2,4mg/100g
Yoghurt: 4,2mg/100g
Nej, vår yoghurt innehåller bara naturligt mjölksocker. Det mjölksocker som finns i yoghurt heter laktos och det finns redan naturligt i mjölken. Larsas grekiska 0% har en naturlig sockerhalt på 3,5% socker (näringsvärde per 100g = 3,5g av 100g) och allt kommer naturligt från mjölken.
Vi vill behålla produkten så naturlig som möjligt, därför adderar vi inte några extra tillsatta vitaminer under tillverkningsprocessen, med undantag för våra smaksatta grekiska yoghurts. Vi, tillsammans med de mejerier vi samarbetar med, tycker helt enkelt att yoghurt är nyttig och bra som den är, med de naturliga vitaminer som redan finns i den.
Mjölken är pastöriserad innan vi tillsätter levande yoghurtkulturer (Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus och Streptococcus thermophilus.)
Den naturliga fetthalten i den färska mjölken, innan den blir till yoghurt, är ca 3,8%. Procentsatsen kan variera på grund av vädret, näringsvärdet och kossans hälsa. För att få ett fast näringsvärde på mjölken standardiseras mjölken, dvs att fettet separeras och tas bort så att man får grädde och skummad mjölk. Genom att inte tillsätta extra fett i nästa steg i tillverkningen förblir yoghurten fettfri. Proteinet ökar naturligt genom filtrering. Även krämigheten kommer helt automatiskt genom filtreringen, inga andra tillsatser behövs, bara mycket mjölk! Vad gäller vår klassiska 10% grekisk yoghurt tillsätts grädde tills den når en 10% fetthalt.
Nej, proteinhalten ökar naturligt med filtrering.
Du hittar de flesta av Larsas färskvaror listade hos ICA. Vi finns även representerade hos Hemköp, Willys, Coop, City Gross, Tempo och flera andra butiker runt om i Sverige. Vissa av produkterna ligger inne som tillägg, då kan du vänligt be din butik så hjälper de dig! Det tar bara 1-3 dagar från det att personalen knappat in ordern beroende på lagerstatus.
Nej, löpen är inte animalisk. All löpe är vegetarisk och kommer alltså inte från något djur.
Vår halloumi innehåller max 80% komjölk, minimum 20% får- och getmjölk. Mängden varierar något beroende på tillgång av getmjölk.
Den vätska som ibland hittas ovanpå yoghurt är vassle. Vassle används i mjölk/yoghurt och kan innehålla vissa mineraler och näringsämnen, inklusive kalcium och små mängder protein. Du kan enkelt röra tillbaka vasslen i yoghurten igen eller hälla av den.
Nej, Larsas nisch och signum har sedan starten på 90-talet varit passionen kring den rika yoghurt och vitostkulturen som finns runt Medelhavet och Mellanöstern. Vi har inte hittat ett mejeri i Sverige med liknande teknik som har kunnat ta fram en filtrerad, avrunnen yoghurt av samma kvalitet som den vi själva tillverkar i Grekland.
Ja, vi har själva testat med rumstempererad Larsa yoghurt i knappa 38 grader degvätska och det gick alldeles utmärkt. Här på hemsidan och på vår Instagram hittar du flera recept där vi har bakat med Larsa yoghurt.
Det har vi! Laktosfri äkta grekisk yoghurt, en med 0% fett och en med 10% fett.
Vi rekommenderar inte att koka vår grekiska 0% yoghurt. Däremot går det jättebra att lägga ner en klick i soppan eller grytan vid servering.
Konsumentkontakt
Vi blir glada för all typ av feedback! Eller har du frågor om samarbeten, event och press?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.
Larsa Foods AB
Flygledaregatan 6
212 39 Malmö
kontakt@larsafoods.se
Reklamation
Om du upplever att något inte är som det ska med din Larsa-produkt är vi tacksamma om du hör av dig till oss. Fyll i formuläret så utförligt som möjligt, ju mer information vi kan få desto bättre!