En god guide till yoghurt

Yoghurt är unik!

Förutom att äta den helt naturell som ett hälsosamt mellanmål så finns det en mängd av recept där du kan använda naturell yoghurt. Allt från förrätter och huvudrätter till soppor, såser och efterrätter. Yoghurt är även en viktig källa vad gäller kalcium, fosfor och vitaminer B1, B2 och B12.

Yoghurt har i tusentals år varit en populär produkt i Mellanöstern och runt Östra Medelhavet och alltid utgjort en viktig basvara i Medelhavskosten. Idag konsumeras yoghurt i hela världen. År 1994 introducerade vi 10 % yoghurt i hink till Sverige. Larsas grundare Husam Meizer letade länge efter en yoghurt med den milda naturella smaken han själv var uppväxt med i södra Irak, forntida Mesopotamien. Under flera år var vi ensamma på marknaden med vår yoghurt i den gröna hinken och den turkiska yoghurtdrycken Ayran. Dessa två produkter tillhör bassortimentet i företaget Larsa och vi är så glada att man även här i Sverige uppskattar yoghurtkulturen från Östra medelhavet. 2019 firar vår yoghurt 25 år på marknaden!

Olika sorters yoghurt

Yoghurt kan vara mild, gräddig, syrlig eller sur. Den kan vara så tjock i konsistensen att skeden fastnar i burken eller tunn och rinnande eller kanske någonstans däremellan.  I Larsas sortiment finner du 4 olika sorters naturell yoghurt.