Smörstekt Bellaverde med Labneh och yoghurt
- Tid: 20 min
- Portioner: 2
- Nivå: Lätt
Sparrisbroccoli (Bellaverde) är en långstjälkad variant av broccoli. I detta recept serverar vi sparrisbroccoli med Labneh och en klick äkta grekisk yoghurt. Passar fint både som vegetariskt alternativ eller tillbehör till kött.
Ingredienser
1 knippe Bellaverde
2 dl frysta gröna ärtor
7-8 Labnehbollar
1 dl Larsa Grekisk yoghurt
Smör
Olivolja
Flingsalt
Chiliflakes
Gör såhär
- Koka upp vatten och låt Bellaverden koka i 2-3 minuter. Häll även i frysta ärtor den sista minuten.
- Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja.
- Stek Bellaverden och ärtorna tills de mjuknat något.
- Tillsätt en nypa salt innan du lägger serverar.
- Addera Labnehbollar, toppa med grekisk yoghurt och strö över chiliflakes för lite extra hetta.