Linssoppa med feta och yoghurt
- Tid: 40 min
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan
En kryddig god linssoppa med sting blir ännu godare tillsammans med vår goda feta och en klick yoghurt som topping.
Ingredienser
2 dl Larsa äkta grekisk yoghurt
1 pkt Larsa Fetaost
1 liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
5 cm bit ingefära
1 stor morot
2 msk olivolja
2 tsk röd currypasta
1 tsk stött spiskummin
1 tsk kanel
0,5 tsk cayennepeppar
2 dl röda linser
7 dl vatten + 2 msk grönsaksbuljong
Salt och peppar efter smak och tycke
Gör såhär
- Skala och riv vitlök och ingefära.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök, ingefära och morot utan att något får färg.
- Lägg i currypasta, resten av kryddorna och låt det fräsa ihop hastigt.
- Tillsätt linser och rör om.
- Häll i vatten och buljong.
- Låt soppan sjuda i cirka 10-15 minuter tills linserna är mjuka och mixa sedan slät med stavmixer.
- Smaka av med salt och peppar, späd eventuellt med lite vatten beroende på hur man vill ha konsistensen.
Servering
Servera med yoghurt och smulad feta som topping, och ringla gärna över lite extra olivolja.
Följ oss på Instagram!