Yoghurt med saffransgranola
- Tid: 35 min
- Portioner: 6-8
- Nivå: Mellan
Enkelt men naggande gott recept! Passar både till brunch, som snabbt mellanmål eller en lyxigare helgfrukost.
Ingredienser
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
1 dl äppeljuice
2 msk rapsolja
2 msk honung
1 tsk salt
½ paket saffran
Larsa yoghurt
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda havregryn, pumpafrön, kokos och hasselnötter i en annan skål.
- I en annan skål, blanda samman olja, äppeljuice, honung och saffran.
- Häll över de torra ingredienserna och vänd omkring noga så att allt blir fuktigt.
- Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
- Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg.
- Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan på glänt, om den inte är helt torr efter gräddning.
- Häll upp och förvara granolan torrt i en tätsluten burk.
- Servera med Larsa yoghurt och toppa med granatäppelkärnor.