Äppelkaka med yoghurtgrädde
- Tid: 1h 5 min
- Portioner: 6-8
- Nivå: Mellan
En saftig äppelkaka som är lätt att älska! Servera till fikat med en klick yoghurtgrädde.
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 dl valfri naturell Larsa yoghurt
1 st ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 st äpplen
2 msk socker
1 msk kanel
Till yoghurtgrädde
1,5 dl valfri naturell Larsa yoghurt
1,5 dl vispgrädde
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ihop socker och smör till en jämn smet.
- Vispa i ägg och yoghurt.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och skikta sedan ner blandningen i smeten och rör ihop till en slät smet.
- Häll i smeten i en smörad och bröad ugnsform, gärna rund och ca 24 cm i diameter.
- Skär äpplen i jämna klyftor och vänd dem i en blandning av kanel och socker så att varje sida är täckt.
- Tryck ner äppelskivorna i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Vispa upp grädden och blanda därefter ner yoghurt.
Servering
Servera den gräddade kakan med en rejäl klick yoghurtgrädde.
Följ oss på Instagram!