Krispig smashed potatis med vitlöksås
- Tid: 45 min
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan
Tycker du det är svårt att komma på bra tillbehör till lunch och middagar så måste du testa detta recept som blir ett helt fantastiskt tillbehör, framför allt till kött eller fågel. Vår vitlökssås är ett måste att servera till!
Ingredienser
1 kg potatis (vi gillar sorten amadine)
25 g smör
0,5 dl olivolja
2 dl Larsa Grekisk yoghurt
2 st vitlöksklyftor
Timjankvistar
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka potatisen nästan mjuk och låt ånga av.
3. Lägg potatisen på bakplåtspapper eller i en ugnsform.
4. Tryck till potatisen med en gaffel eller botten av ett glas, så att de krossas lätt.
5. Pensla smält smör och olivolja på potatisen. Krydda med salt, peppar, färsk timjan och chili flakes efter tycke och smak
6. Baka i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter till potatisen, fått härlig yta och fin färg.
7. Blanda yoghurt, vitlök i en skål, ställ i kyl tills servering
Servering
Servera din krispiga smashed potatis till vitlökssås, sallad, kött eller kyckling.
Tips! Riv gärna över lite parmesan över potatisen innan den bakas i ugnen för extra krispig yta
Följ oss på Instagram!