Citroncheesecake med grekisk yoghurt
- Tid: 15 min
- Portioner: 1
- Nivå: Lätt
Dessert till frukost? Varför inte! Det här är en nyttig variant av mjuk, len cheesecake med god grekisk yoghurt. Dessutom glutenfri och med hög proteinhalt. Toppa med lite knaprig granola och ringla över lite honung så blir smakkombinationen total.
Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl vatten
1 tsk chiafrön
½ dl Larsa vaniljyoghurt 0%
½ msk citronsaft
2 tsk citronzest
1 dl grekisk naturell yoghurt 0%
1 msk agavesirap eller honung
Granola
Gör såhär
1. Blanda ihop havregryn, vatten, chia samt vaniljyoghurt och klicka ut i små tartelett formar, täck över med plastfolie och ställ i kylen över natten.
2. Blanda grekisk yoghurt med citronsaft, zest och agavesirap. Fyll varje tartelett med en yoghurtklick.
Servering
Toppa med knaprig granola vid servering.
Följ oss på Instagram!