Grillad paprika toppade med whipped feta
- Tid: 20
- Portioner: 8
- Nivå: Mellan
Servera fylld paprika tillsammans valfri grillat och en god sallad. Passar även som tillbehör, mellanrätt eller varför inte som en vegetarisk huvudrätt.
Ingredienser
4 röda och gula paprikor
2 dl Larsa yoghurt, naturell
1 pkt Larsa Feta
1 st vitlöksklyfta
½ citron, saft och skal
2 msk olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör såhär
- Dela paprikorna i två eller fyra delar, ta bort kärnhuset och vänd delarna i olivolja. Salta och peppra.
- Lägg dem på grillen med skalsidan ner och grilla ca 8–10 minuter. Det går så klart även bra att ugnsgrilla i 180° i ca 20 minuter.
- Under tiden paprikorna grillas smula rumstempererad fetaost i en skål och vänd ner i yoghurt, pressad vitlök, rivet citronskal och citronsaft från en halv citron.
- Mixa med stavmixer till allt blivit slätt.
- Droppa över lite olivolja och peppra gärna lite extra.
- Låt stå i kylen en liten stund innan servering, men inte för länge!
Följ oss på Instagram!