Grillad paprika toppade med whipped feta

  • Tid: 20
  • Portioner: 8
  • Nivå: Mellan
Grillad paprika toppade med whipped feta & yoghurtdipp
Servera fylld paprika tillsammans valfri grillat och en god sallad. Passar även som tillbehör, mellanrätt eller varför inte som en vegetarisk huvudrätt.
Ingredienser

4 röda och gula paprikor
2 dl Larsa yoghurt, naturell
1 pkt Larsa Feta
1 st vitlöksklyfta
½ citron, saft och skal
2 msk olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak

Gör såhär
  1. Dela paprikorna i två eller fyra delar, ta bort kärnhuset och vänd delarna i olivolja. Salta och peppra.
  2. Lägg dem på grillen med skalsidan ner och grilla ca 8–10 minuter. Det går så klart även bra att ugnsgrilla i 180° i ca 20 minuter.
  3. Under tiden paprikorna grillas smula rumstempererad fetaost i en skål och vänd ner i yoghurt, pressad vitlök, rivet citronskal och citronsaft från en halv citron.
  4. Mixa med stavmixer till allt blivit slätt.
  5. Droppa över lite olivolja och peppra gärna lite extra.
  6. Låt stå i kylen en liten stund innan servering, men inte för länge!

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak